Polikarbonát


Polikarbonát lemez | Polikarbonát lemez ár | Polikarbonát tető


Nyersanyag:
A polikarbonát elemek víztiszta polikarbonát granulátumból készülnek amelyhez különböző tulajdonság javító (rugalmasság, fényáteresztő képesség, stb.) adalékanyagokat kevernek.

Előnyei:
Rendkívül széles tartományban -40°C-tol +115°C-ig hőálló. Rövid ideig akár a +130°C-t is kibírja.
Kiváló az ütésálló képessége, a fent említett hőmérséklet tartományban. A nyersanyag tulajdonságai miatt ütéssel, rúgással, kődobálással sem okozható benne kár, illetve tesztek bizonyítják, hogy egy 130 km/h-val kilőtt jégkorongnak is ellenáll. Gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Időállósága a külső behatások, az állandó napsütés, illetve az elszíneződések ellen, az UV vedelem által biztosított.

UV-koextrudálás:
Ennél az eljárásnál az alapanyaghoz magas koncentrátumú UV-védő adalékot kevernek a külső rétegbe (külön kívánságra a belső rétegbe is), amivel egy teljesen homogén réteget hoznak létre, ami az alábbi előnyökkel jár: Diletációból eredő mozgások (amelyek a más felületkezelési eljárásoknál a felső réteg lekopásához, illetve korai elöregedéséhez vezethetnek) sem okoznak problémát, ezáltal tartósabb és ellenállóbb.

Garancia: 10 év garancia elszíneződésre, elöregedésre illetve 5 év jégkár okozta sérülésekre .


Színválaszték: Három alapszín létezik, a víztiszta, az opál és a bronz, továbbá bármilyen Szin rendelhető RAL színskála alapján típustól és mennyiségtől függően.

Éghetőségi tulajdonságok:
A gyulladási pontja kb. 450°C ami igen magas, és égés közben csak elenyésző mérgező gáz keletkezik. Az olvadás pontja 300°C körül van.

A termékek a DIN 4102 szerint az álabbi besorolásokat kaptak.
B2 - Normál gyúlékony, nem égve csepegő, B1 - Nehezen gyúlékony, nem égve csepegő.

Alakíthatóság:
A legkisebb „hidegen alakítható” ív (rádiusz) az üregkamrás elemeknél, az elem vastagságának a 150-szerese, ha kisebb rádiuszra van szükség, akkor meleg alakítási eljárás szükséges. Csak szálirányban hajlítható !

Diletáció:
A polikarbonát anyagok 0,065 mm-t tágulnak vagy húzódnak össze (°C) fokonként, illetve (m) méterenként. Ez az érték háromszor magasabb az alumíniuménál. Ez körülbelül azt jelenti, hogy 50°C-os hőmérséklet változásnál 3 mm-t mozog az anyag hosszírányban méterenként.